Domijada je vsakoletno športno, kulturno in družabno srečanje dijakinj in dijakov dijaških domov Slovenije in zamejstva in že tradicionalno poteka na Rogli. Letos smo se družili 9. in 10. aprila, osrednja tema pa je bila prihodnost, ne tista oddaljena, fantastična, ampak tista čez dobro desetletje. Gostitelji – dijaški domovi dolenjske in gorenjske regije, so jo poimenovali Svet in jaz v letu 2030.

Dijakinje 1. letnika smo se udeležile delavnice klekljanja, na kateri je večina prvič spoznavala osnove in tehnike klekljanja ter na koncu ustvarila vsaka svojo kitico prijateljstva. Istočasno je potekala okrogla miza, katere gost je bil Boštjan Gorenc – Pižama in športna tekmovanja v namiznem tenisu, šahu, streljanju, košarki, odbojki in nogometu.

Na večerni prireditvi so se izkazale naše harmonikašice, ki so občinstvo razgrele z venčkom narodno-zabavnih in zabavnih skladb, poskrbele pa so tudi za animacijo dijakov na začetku družabnega večera, ki je potekal ob plesu in družabnih igrah.

Dopoldne naslednjega dne smo si ogledale zaključne tekme v odbojki in nogometu in po mnenju vseh udeleženk je odhod prišel prehitro, saj je bilo druženje zabavno in bi se ga z veseljem še kdaj udeležile.

Dijakinje 1. letnika

dav

Dostopnost