Na oblačno sredo, 11. aprila 2018, smo se dijakinje Dijaškega doma Veno Pilon Ajdovščina pod vodstvom vzgojiteljice Pavline Margon odpravile na Kros dijaških domov v Postojno. Med potjo je bilo čutiti vznemirjanje in predtekmovalno tremo. Ob prihodu na prizorišče tekme so se tekmovalci najprej registrirali in prejeli štartne številke. Sledilo je ogrevanje z nekaj teka in gimnastičnimi ter razteznimi vajami. Medtem ko so tekmovalci čakali na začetek tekme, je razpoloženje pred začetkom teka stopnjevala skupina DDSGLŠ Postojna. Čas je bil namenjen tudi druženju z dijaki iz ostalih domov. Ob 16.30, ko je bil napovedan začetek teka, so se vsi dijaki in vzgojitelji postavili za štartno črto. Štartna mrzlica je bila na vrhuncu, ko je žvižg naznanil začetek teka. Tekači so se silovito pognali v tek, pri tem pa smo jih gledalci glasno spodbujali. Stekli so po označeni progi in zavili proti gozdu. Ni minilo veliko časa, ko smo opazili prve tekače, ki so tekli proti zadnjemu delu proge. Med gledalci je završalo in glasno navijanje je dalo tekačem dodatnih moči, da so hitreje prispeli do cilja.

Na teku dijaških domov je sodelovalo 69 udeležencev, med katerimi je tri kilometrsko dolgo progo najhitreje pretekel vzgojitelj Primož Miklavžin iz Dijaškega doma Bežigrad. Kljub temu da je bila proga blatna in razmočena, so se naša dekleta odlično odrezala, saj je prav dijakinja našega doma, Kaja Gruden, bila najbolj uspešna med dijakinjami in je osvojila prvo mesto. Vse dijakinje našega doma so uspešno pritekle v cilj. Bile so blatne, utrujene, a zadovoljne in vesele. Po teku je sledilo kratko druženje, kjer so se začela spletati nova poznanstva. Domski skupini se je pridružila naša Nina, ki je zapela nekaj pesmi. Sledila je podelitev medalj in nagrad za najboljše tri dijake, dijakinje in najboljšega vzgojitelja ter vzgojiteljico. Na koncu je bilo treba dogodek ovekovečiti z obveznim fotografiranjem in nato je napočil čas odhoda proti Ajdovščini.

Utrujenih nog, toda z zadovoljstvom v srcu so se dijakinje vrnile v dom. Vsem lepo čestitamo in želimo, da še naprej pridno trenirajo za naslednje tekme.

Avtorica: Maja Bavdaž

Dostopnost