Ko govorimo o medgeneracijskem sodelovanju v našem dijaškem domu, ne moremo mimo prijetnih, veselih trenutkov, ki nam jih je s svojimi predstavami dala dramska skupina Žar upokojenskega društva Most. Dramska sekcija Žar upravičeno nosi svoje ime, saj so bili naši dijaki prevzeti nad velikim entuziazmom in dovršenostjo njihovih nastopov.

 

Mentorica, kreatorka besedil in kostumografka dramske sekcije je Ada Bačar, velika ljubiteljica in poznavalka skovenske besede. Prav tako že več desetletij prenaša naprej izročilo lutkarstva, saj je tudi poznavalka in občudovalka Milana Klemenčiča, začetnika lutkarstva v naših krajih.

S pomočjo predstav sekcije Žar je pred nami zaživela poezija Simona Gregorčiča (Pot na Vrsno), Franceta Prešerna (Na starem so trgu), preteklost v domačem kraju (Tržnica) ter čudoviti svet pravljičnega sveta z lutkovnimi predstavami Čarobna jasa in Palčica.

V našem dijaškem domu se trudimo mladim omogočiti, da spoznajo življenje in delo starejših generacij in si s tem razširijo svoja obzorja.

PRIREDITVE:

28.10.2004 – 160 letnica smrti Gregorčiča

5.10.2005 – NA STAREM SO TRGU (na temo Prešernove poezije)

07/2006 – POT NA VRSNO (Simon Gregorčič)

08/2007 – TRŽNICA – preteklost v domačem kraju

13.3.2008 – RDEČA KAPICA

10.11.2009 – ČAROBNA JASA (lutkovna predstava)

22.9.2011 – PALČICA (lutkovna predstava)

 

 

 

Dostopnost