Dijaški dom je tudi letošnje šolsko leto vključen v vseslovenski natečaj Planetu Zemlja prijazna šola, izvajalec katerega je Društvo Planet Zemlja. Društvo je k sodelovanju povabilo priznane slovenske strokovnjake in ustanove, ki lahko kar največ pripomorejo na področju varovanja okolja in vzgoje za odgovornejši odnos do kvalitete bivanja prihodnjih generacij. Naš dijaški dom bo v sklopu natečaja izpeljal tri projekte : Prepletenke, Urbana permakultura in današnji projekt Od mladega raziskovalca do znanstvenika, katerega nosilec je dr. Edvard Kobal.

Dr. Edvard Kobal je direktor Znanstvene Fundacije Slovenije, raziskovalec in doktor kemije, velik promotor in popularizator znanosti. Dijakom 3. letnikov je v svojem predavanju predstavil vlogo in pomen znanstvenega dela in opisal pot od mladega raziskovalca do znanstvenika.
Znanost mlade privlači, saj je dinamična, tako kot so dinamični mladi ljudje. Svet znanosti je zanimiv svet, v katerem se veliko stvari odkrije naključno in ki vedno prinaša spremembe v družbo.

Predavatelj je razbil nekaj stereotipov o znanstvenikih in zaključil z mislimi nekaterih znanih oseb iz zgodovine znanosti.

Dostopnost