Okolico dijaškega doma in Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina je letošnjo jesen v vijolično obarvala na novo zasajena sivka, ki jo je prispevalo podjetje Pipistrel. Prevzel me je njen nežen vonj in veselje po druženju v naravi in s sostanovalko Kristino sva se rade odzvale povabilu vzgojiteljice k obiranju sivkinih cvetov. Pridružili so se nama še drugi dijaki in skupaj smo pridno nabirali cvetove, vmes poklepetali ter se tako malo bolje spoznali. Čas v dobri družbi teče hitreje in druženje smo končali, ko je sonček že zahajal in nebo obarval s čudovitimi barvami.

Bližal se je Dan odprtih vrat našega dijaškega doma, zato smo dobili zamisel, da bi postavili stojnico, s katere bi vel vonj po sivki, ki bi privabljal obiskovalce. Sivko smo posmukali, izbrali blago za vrečke in jih napolnili z dišečo sivko. Vzgojiteljici sem svetovala pri izbiri barv in vzorcev blaga, iz katerih je nato sešila lične hišice in vrečke.

Na hodniku prvega nadstropja v dijaškem domu smo postavili majhno stojnico. Na njej je bila košara napolnjena z sivko ter dišeče hišice in piramide iz blaga. Stojnico smo popestrili s fotografijami, ki so prikazovale, kako je potekalo obrezovanje dišečih cvetov.

S skupnimi močmi in zamislimi nam je ta mini projekt zelo dobro uspel. Z veseljem sem se ga udeležila, saj sem bila v dobri družbi in v naravi, z vzgojiteljico pa sva se zelo dobro ujeli pri oblikovanju stojnice. Vesela bom, če se mi ponudi še kakšna podobna priložnost. Toplo bi jo priporočila tudi ostalim dijakom, saj je preživljanje prostega časa v naravi odlična odločitev za zdravje in dobro počutje.

                                                                                                                                dijakinja Hermina Lover Medeot

Dostopnost