Leto je končno naokoli, kar smo seveda zaznamovali z zaključno prireditvijo. Večnamenski prostor je bil do petih čisto napolnjen, dijaki so nestrpno pričakovali začetek. Obenem pa je naš dramski krožek delal še zadnje živčne priprave. Kostumi, mikrofoni, besedilo, vse je bilo pripravljeno za start. V prostoru je nastala tišina, preden je izbruhnil aplavz, s katerim se je prireditev začela.

Prva točka je bila igra o Janku in Metki. Najprej smo prikazali zgodbo, ki je znana vsem, nato pa še našo priredbo. V obeh zgodbah gre za boj med dobrim in slabim, za premagovanje skušnjav. V priredbi se zgodba dogaja med Janom in Meto. Čarovnica je prikazana kot razpuščena dekleta, ki Meto zapeljejo v skušnjave, zaradi katerih se je morala bojevati za življenje. Igra se je kljub majhnim napakam lepo iztekla, zagotovo pa smo igralci uživali.

Po igri sta ravnatelj in vodja doma pozdravila vse dijake dijaškega doma, nato pa so pridnim dijakom podelili različna priznanja in nagrade. Ker pa je to za nekatere dijake zadnje leto, so se še zahvalili vzgojiteljem in se poslovili od dijaškega življenja, za konec pa smo vsi skupaj eni od dijakinj zapeli za rojstni dan.

Napisala : Kristina Le Ulaga, Vzgojna skupina 2D

Dostopnost