V našem  dijaškem domu smo že vrsto let ekološko in trajnostno naravnani in temu smo sledili tudi v letošnjem prazničnem decembru. December je mesec pričakovanj, obdarovanj, topline in svetlobe. Z idejami dijakov in vzgojiteljic smo skušali to vplesti tudi v izdelke, s katerimi smo okrasili naše prostore. Osnovni material za krašenje je bil odpadni časopisni papir, to je poceni material, ki smo ga dobili zastonj in bi drugače romal med odpadke. Izdelke smo ustvarjali v našem prostem času, na ustvarjalnih delavnicah.

SLIKA-1

V jedilnici doma so tako zasijale zvezdice z angelčki, v avli doma pisane smrečice, na stopnišču pa snežinke.

SLIKA-2 SLIKA-3 SLIKA-4

Našo pisano okrasitev smo pripravili že v začetku decembra, za Dan odprtih vrat, ko smo odprli vrata našega dijaškega doma in šole za devetošolce in njihove starše. Skupina deklet je obiskovalce sprejela z igranjem na kitare. Popeljali smo jih po naših prostorih, jih seznanili z življenjem v domu in odgovarjali na njihova vprašanja.

SLIKA-5

Iz čajne kuhinje je prijetno dišalo, dijakinje 3. letnika so obiskovalcem spekle piškote. Več skupin dijakov je ustvarjalo izdelke iz papirja, ki so tudi postali del naše okrasitve.

SLIKA-6

SLIKA-7

Prav nič nismo zapravili za pričaranje toplega vzdušja bodočim dijakom in staršem. Vse je prihajalo od nas, toplina glasbe, vonj po pečenih piškotih, veselje ob ustvarjalnem delu, domačnost okrašenih prostorov.

V avli smo kasneje postavili še praznično drevo, ga okrasili in prižgali lučke.

SLIKA-8

Vsi smo se strinjali, da nam je tudi letos uspelo okrasiti prostore doma na preprost, naraven in vsem dostopen način. S tem smo pokazali sebi in obiskovalcem, da se znamo obnašati odgovorno, ponujati okolju prijazne rešitve in najti preproste in enostavne rešitve.

Ponosni smo, da so tudi letos postali naši prostori in naš dom drugačni, posebni in edinstveni. In z njimi tudi mi.

Avtorica prispevka: Maruša Seražin, 3. letnik Predšolska vzgoja

Dostopnost