Domijada je vseslovensko srečanje dijakov, ki bivajo v dijaških domovih v Sloveniji. Letošnjo organizacijo so prevzeli dijaški domovi mariborske regije v sodelovanju s Skupnostjo DD Slovenije in je potekala 11. aprila v Mariboru. Udeležile so se je tudi dijakinje našega dijaškega doma.

Krovna tema Domijade, Želim si ljubezni, je dijake spodbujala k razmišljanju, kako pomembna je ljubezen, ljubezen v različnih oblikah in odtenkih, tudi  do  samega sebe in življenja nasploh. Svoja razmišljanja so dijaki izražali v likovnih in literarnih prispevkih ter skozi fotografski objektiv. Že pred samim dogodkom smo se v dijaškem domu odzvali na eko pobudo in ozelenili prostore v katerih bivamo čez teden, prispevali smo tudi v sklad Botrstvo z izkupičkom dobrodelne stojnice.

Na srečanju v Mariboru so se dijakinje vključile v likovno delavnico, na kateri so  v akrilni tehniki na platno prenašale njihovo videnje ljubezni. Fotografinje so se podale v naravo in poslikale ljubezenske utrinke. Vsa ustvarjena umetniška dela bodo zaokrožila po dijaških domovih širom Slovenije. Tema okrogle mize je bila ljubezen do sebe, saj če hočemo, da nas bodo ljudje spoštovali in imeli radi, moramo najprej imeti radi samega sebe. V imenu vseh udeleženk iz našega dijaškega doma lahko zatrdimo, da se te veščine želimo (na)učiti in jo širiti okrog sebe skozi življenje.

Dostopnost