Odgovorna potrošnja

DSCN3037

MOJ DEŽNIK JE ZAME IN ZATE- PROJEKT »ODGOVORNA POTROŠNJA«

Tudi letos nadaljujemo naše delo v smeri trajnostne naravnanosti. Po zelo uspešnem lanskem projektu prenove mladinske sobe, je naša pozornost v letošnjem šolskem letu usmerjena k odgovorni potrošnji.

Raziskali bomo, kakšen vpliv in posledice ima vsakodnevna raba plastičnih nakupovalnih vrečk, da pa ne bo ostalo smo pri besedah smo šli še korak naprej. Ponovno bomo uporabili odpadni material, tokrat odslužene dežnike, iz katerih že nastajajo unikatne in predvsem uporabne nakupovalne vrečke.

Pri interesni delavnici »Šivalnice« dekleta pod mentorstvom vzgojiteljice Sonje pridno krojimo in šivamo. Ker se je nabralo precej dežnikov, nam tudi dela ne primanjkuje. Pri delu nas spodbuja misel, da bomo lahko pomagale sovrstnikom iz socialno šibkejših družin. S prodajo vrečk bomo  namreč zbirale sredstva za šolski sklad.

Vrečke bodo prvič na voljo na informativnem dnevu, ponudile jih bomo profesorjem in sošolcem, nato pa bomo organizirale še stojnico za širšo javnost.

Hvala vsem, ki boste kupili vrečko in hvala vsem, ki ste dežnike prinašali in jih še prinašate. 

 DSCN3025

DSCN3028

DSCN3031

 

DSCN3036

DSCN3049

DSCN3056

DSCN3060

 

Deli
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneShare on LinkedInTweet about this on TwitterPrint this page