“Začetki so kot prazno platno, na katerem ustvarjamo svojo prihodnost,” je nekoč modro izjavil neznan avtor. Novo platno smo v roke dobili tudi letošnji dijaki prvih letnikov, ki smo se septembra podali na novo pot srednje šolskega izobraževanja.

Med vsemi novimi občutji, izzivi, doživetji in načinom dela, s katerimi se ob vstopu v srednjo šolo soočamo dijaki prvih letnikov, je del tega novega popotovanja tudi tako-imenovani »krst«. Kot veleva tradicija, naj bi vsak dijak ob vstopu v srednjo šolo izkusil ta sprejemni obred, da zares postane del srednješolske skupnosti. Obred krsta so organizirali dijaki četrtih letnikov, ki so za nas pripravili različne naloge in izzive.
Na krstu smo se veliko smejali in zabavali, vendar nas je bilo hkrati tudi malce sram ob opravljanju vseh nalog, ki so nam jih pripravili dijaki 4. letnikov. Kljub vsemu smo se z izzivi spopadli pogumno. Krst nas je postavil pred različne izzive, ki so nas naučili sodelovanja in prilagajanja. Bili smo živčni, vendar smo ugotovili, da je bilo vse resnično lepo in zabavno prirejeno. Četrtim letnikom smo hvaležni, saj so se resnično potrudili za nas.

Krst je bil nepozaben dogodek, ki nas je povezal kot novo generacijo dijakov, pripravljenih na nove izzive in uspehe. S pomočjo krsta smo spoznali, da je vključevanje in povezovanje v šolski skupnosti ključnega pomena za uspeh in prijetno šolsko izkušnjo.

Dijaki in dijakinje 1. letnikov

 

Dostopnost